برداشت هویج از هزار و ۳۰۰ هکتار مزارع شهرستان اقلید آغاز شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سیدعلی آقا میرطالبی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: برداشت نیمه مکانیزه هویج از افزون بر هزار و ۳۰۰ هکتار زمین‌های کشاورزی این شهرستان به عنوان قطب تولید این محصول در استان فارس آغاز شده است و تا اواخر آبان ادامه دارد.

او با بیان اینکه محصول تولیدی بصورت تازه خوری و استفاده در صنایع تبدیلی به مرکز استان و استان‌های همجوار صادر می‌شود، افزود: پیش بینی می‌شود بیش از ۷۰ هزار تن هویج تولید و روانه بازار‌های مصرف شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید گفت: شرایط مساعد آب و هوایی، خاک حاصلخیز، استفاده از بذور اصلاح شده و هیبرید، وجود ادوات کاشت مناسب و کشت بر روی پشته، صنایع جانبی و مدیریت بهینه مصرف آب با استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری نقش مهمی در ترغیب کشاورزان برای کشت این محصول دارد.

تولید سالانه نزدیک به هفت میلیون شاخه گل در سپیدان 

مهدی نصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان با بیان اینکه سالانه حدود هفت میلیون شاخه گل در هفت هکتار گلخانه‌ها این شهرستان تولید می‌شود، گفت: عمده ارقام گل‌های رز شاخه بریده تولیدی در این شهرستان از ارقام هلندی، سامورایی، لب صورتی، آنجلینا، زرد وآوالانچ است.

او اظهار داشت: گل‌های تولیدی به دلیل ماندگاری، سایز غنچه درشت و طول شاخه گل بلندی که دارند، از کیفیت مطلوبی برخوردارند و توسط ۱۵ واحد گلخانه تولید و روانه بازار‌های فروش می‌شوند.

نصیری بیان کرد: علاوه بر تولید انواع گل‌های شاخه بریده رز در این شهرستان، یک واحد گلخانه گل شاخه بریده زینتی در سطح هشت هزار متر مربع در روستای رودبال از توابع بخش همایجان این شهرستان به تولید سالانه ۱۲۰ هزار شاخه گل عروس و ۷۵ هزار شاخه گل لیسیانتوس اشتغال دارد که یکی از دو واحد تولیدی این نوع گل‌های زینتی در استان فارس است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سپیدان گفت: کشت در تمامی این گلخانه‌ها به روش هیدروپونیک است و بیش از ۷۰ نفر نیرو هم در گلخانه‌های شهرستان فعالیت می‌کنند.

تخریب ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی آباده

امینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آباده گفت: در راستای تخریب ساخت وساز‌های غیرمجاز و آزادسازی اراضی بخش کشاورزی و باغ‌ها در سطح شهرستان شش مورد ساخت و ساز غیرمجاز در روستای رحیم آبادو سورمق قلع و قمع شد.

او افزود: این تخریب‌ها در چهارچوب اجرای احکام قطعی دادگاه و با دستور دادستان در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها انجام شد.

امینی با تاکید بر حفاظت از اراضی کشاورزی و باغ‌ها اظهار کرد: واحدگشت اداره امور اراضی این مدیریت بطور مستمرتغییر کاربری‌های غیر مجاز را رصد و گزارش می‌کنند.

آغاز برداشت ذرت علوفه‌ای در ارسنجان

حسینی خرمی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با بیان اینکه برداشت ذرت علوفه‌ای در سطح ۴۰۰ هکتار از مزارع شهرستان ارسنجان آغاز شد، گفت: کشت ذرت علوفه‌ای در ارسنجان معمولا از اوایل تیرماه شروع و برداشت آن از اواخر شهریور تا اواخر مهرماه انجام می‌شود، اما در کشت زود هنگام، کاشت در اوایل خرداد و برداشت از اوایل شهریور ماه تا نیمه اول آبان ماه انجام می‌شود.

او؛ کوتاهی دوره رشد، یکنواختی رشد مزرعه، استفاده کمتر از آب، کاهش خطر سرمازدگی اواخر فصل، استفاده از نزولات جوی بهاره، افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین تولید علوفه تازه در اوایل تابستان را از مزایای کشت زود هنگام ذرت علوفه‌ای بر شمرد.

حسینی خرمی، میانگین برداشت ذرت علوفه‌ای را ۶۰ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: پیش بینی می‌شود حدود دو هزار و ۵۰۰ تن ذرت علوفه‌ای تولید شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان گفت: ذرت علوفه‌ای تولیدی در شهرستان ارسنجان علاوه بر تامین نیاز واحد‌های دامپروری صنعتی و سنتی شهرستان، به شهرستان‌ها و استان‌های همجوار نیز ارسال می‌شود.

توفان و تگرگ به مزارع کشاورزی چاه نهر لارستان خسارت زد

وقوع توفان همراه با بارش شدید و تگرگ در آخرین روز مردادماه ۱۴۰۰ به بخشی از مزارع کشاورزی، باغی و صیفی جات روستای چاه نهر لارستان فارس خسارت زد.

محمد حسن طیبی یکی از اهالی و کشاورزان روستای چاه نهر گفت: توفان شدید به برخی محصولات و صیفی جات شامل بادنجان، هندوانه، گوجه، خیارسبز، طالبی، خربزه، خیار چمبر و شاه پسند خسارت زیادی وارد کرد.

او گفت: بارش شدید و ناگهانی بهمراه تگرگ تا ۱۰۰درصد محصول کنجد و بادمجان این منطقه را نابود کرد.

طیبی اظهار داشت: میزان خسارت در برخی محصولات نیز بین ۴۰ تا ۶۰ درصد است و همچنین توفان موجب شکسته شدن برخی درختان از جمله لیموترش منطقه شد.

دهیار روستای چاه نهر نیز گفت: به دلیل توفان و بارش‌های سیل آسای تابستان امسال در منطقه بخش عمده‌ای از این محصول از بین رفته و کشاورزان متحمل خسارات زیادی شده اند.

داریوش الهامیان افزود: این روستا بزرگترین تولید کننده طرح استمرار سیب زمینی در فارس است و سالانه بیش از ۱۶ هزار تن از این محصول را راهی بازار می‌کند.

الهامیان اظهار داشت: سالانه بیش از پنج هزار تن گندم و بیش از صد‌ها تن انواع صیفی اعم از گوجه، بادنجان، خیار سبز و هندوانه در این روستا برداشت می‌شود به طوری که در زمان برداشت این محصول حتی یک نفر در منطقه بیکار وجود ندارد.

او گفت: سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در این منطقه افزون بر ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار است.

شهرستان لارستان دارای ۵۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان ۳۲ هزار هکتار دیم و ۲۳ هزار هکتار نیز آبی است.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.